Uczniowie technikum technologii żywności Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Strzałkowie drugi raz wzięli udział w realizacji projektu „Kreatywne warsztaty lodowe z Scholler Ice Cream”. Projekt organizowany jest przez Klub Szefów Kuchni oraz Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie we współpracy z producentem lodów Scholler Ice Cream . II edycja projektu edukacyjnego podobnie jak pierwsza zeszłoroczna odbywa się pod hasłem: „Kreuj desery lodowe!” Uczniowie bardzo chętnie zgłosili chęć uczestniczenia w tegorocznej edycji, która nie tylko pozwoli na rozwijanie ich pasji kulinarnych, ale również na poszerzanie swoich gastronomicznych zainteresowań w zakresie komponowania deserów lodowych na bazie lodów Scholler w różnych smakach. Każdy uczestnik warsztatów otrzymał firmowe koszulki i fartuszki od firmy Scholler. Wszystkie wykonane desery opiekun – nauczycielka Jolanta Swat wysyła z opisem wykonania. Najbardziej kreatywni uczniowie będą mieli okazję wziąć udział w Sweet Targach w Katowicach lub w Targach Expo Sweet w Warszawie. Dodatkowo nagrodzeni otrzymają 1000 zł nagrody pieniężnej. Akcja trwa do 14 czerwca br.