Mateusz Gessler – polski kucharz i restaurator, juror polskiej edycji programu TVN MasterChef Junior w niedzielę gościł w Powidzu z okazji jubileuszu Spółdzielni Mleczarskiej ze Strzałkowa. Zaprosił do wspólnego gotowania zwycięzców urodzinowego konkursu organizowanego przez SMU.
We wspólnym gotowaniu wzięły udział cztery panie z powiatu słupeckiego, które zwyciężyły w konkursie na hasło reklamowe Spółdzielni. Pierwsze wspólne gotowanie w samo południe odbyło się z prezesami SMU, którzy wspólnie z szefem kuchni przyrządzili tradycyjny, polski gzik.
Przez kilka godzin scena, na której gotowali uczestnicy konkursu była oblegana przez dużą rzeszę publiczności oraz pasjonatów gotowania.
Ponadto w przerwie między poszczególnymi daniami zebranych zabawiali bohaterowie Tańca z Gwiazdami, którzy na plaży prowadzili warsztaty taneczne.
gzik? ALE się wysilił mistrz kuchni hehehe
Ja widzę, że scena jest oblegana , ale przez zarząd spółdzielni. No, a wielki kucharz mógł się trochę wysilić.