W dniu 16.07.2022 w Kiszkowie ekipa KGW Jaglanki uczestniczyła w finale wojewódzkim XXI edycji konkursu pod patronatem Marszałka Województwa Wielkopolskiego „Nasze kulinarne dziedzictwo- Smaki Regionów „. W kategorii Napoje regionalne zaprezentowany został specjał „Lemoniada z kwiatów czarnego bzu z miodem i cytryną”. W imprezie brało udział kilkudziesieciu wystawców. Przedsięwzięcie było przeprowadzone perfekcyjne. Gospodarze zadbali o każdy najdrobniejszy szczegół tak, by wszyscy uczestnicy mogli się czuć komfortowo. Pyszne poczęstunki oraz występ kapeli z Murowanej Gośliny były dodatkowym atutem. Promocja regionalnych potraw i kultywowanie lokalnych tradycji kulinarnych było głównym celem Konkursu i cel ten został osiągnięty. Podziękowania za udział w konkursie są katalizatorem do podejmowania kolejnych kulinarnych wyzwań dla KGW.
Jakby wystawiły potrawę z jagieł (nasiona prosa)to zwycięstwo murowane w Goślinie murowanej