O tym, jak smakowicie gotować z resztek produktów, o internetowym vlogu i pomysłach kulinarnych opowie Janek Słowiński z Lądu.
Skąd pomysł na internetowy vlog? – Pomysł był w mojej głowie od bardzo długiego czasu. Wcześniej rodzina znajomi mówili do mnie: ”o Janek Ty to mógłbyś mieć program kulinarny, pasowałoby Ci co?” Ja zawstydzony zawsze odpowiadałem: ”niee, to raczej nie dla mnie”, a w głębi, że byłoby super! Kiedy po latach wróciła do mnie ta myśl, pomyślałem czemu nie, na youtube mogę spróbować. Przypieczętowaniem tej decyzji był spontaniczny wyjazd do Wietnamu. Spontaniczny, bo kolega zaproponował mi wyjazd, bezmyślnie się zgodziłem, a po czasie zauważyłem, że nawet nie mam pieniędzy na czynsz za mieszkanie, a gdzie dopiero na wyjazd. Wyjechałem za granicę na tzw. sezonówke (praca na zbiorach) i udało się. Zostało trochę pieniędzy na kamerę i stwierdziłem, że jak nie teraz to nigdy. Kto wie czy jeszcze kiedyś wyjadę poza Europę, pomyślałem. I tak powstał właśnie mój internetowy vlog – mówi Janek.
Więcej przeczytacie Państwo w Kurierze.
Pomysły na gotowanie Janka z resztek znajdziecie drodzy państwo na kanale na youtube wpisując: szukając smaku gotuj z resztek. Tam znajdziecie filmy o risotto i zapiekance, filmy są dodawane co czwartek o 18:00.
Pozytywny człowiek!!
Powodzenia!