W bieżącym numerze Kuriera: Kuchnia Jabłony się odrodziła

Niewiele jest tak wyjątkowych i urokliwych miejsc na mapie naszego powiatu. Położona nad pięknym Jeziorem Powidzkim, Restauracja Jabłona od wielu lat zachwyca gości z całego świata. To niewątpliwie także bardzo ważne miejsce na kulinarnej mapie Wielkopolski, podtrzymujące tradycje gościnności sięgające początków XX wieku. Podstawą dobrej kuchni jest jej szef. Taki, który gotowanie traktuje jak sztukę, a z drugiej strony nie boi się nowych wyzwań. Od dwóch lat szefem kuchni Restauracji Jabłona w Powidzu jest dobrze znany naszym Czytelnikom, Arkadiusz Stefański (42 l.). O zmianach kulinarnych, jakie zaprowadził w kuchni Restauracji Jabłona piszemy w bieżącym numerze Kuriera Słupeckiego.

5 komentarzy

  1. Gratulacje To prawda
    Jedzonko jest pyszne w Jabłonej

  2. Kiedyś to była fajna restauracja wpaść na kawę w tygodniu, obecnie karta słaba i ceny wysokie nastawione na Amerykanów. Może zmiany szefa kuchni dadzą pozytywne rezultaty.

  3. Zniesmaczona

    Mnie niestety zawiodla restauracja swoją kuchnią dania mało przyprawione i podane w niechlujny sposób .Jak dla mnie porównanie pare lat wstecz A teraz to na minus .

  4. Polecam.
    Dania bardzo smaczne i ładnie podane.
    Bardzo przyjemne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.